Waarom Financieringsconsulent

informatie, leestijd ca. 1 min.

Is de financiering van jouw bedrijf up-to-date?

Je bent continu bezig om je bedrijf gezond te houden en te verbeteren. De toekomst staat op je netvlies gebrand. Helder als glas, zo moet het worden. Je verkent de ontwikkelingsmogelijkheden binnen je bedrijf en de markt. Je speelt hierop in door te investeren. Misschien heb je ook te maken met nieuwe productietechnieken of een bedrijfsmiddel dat aan vervanging toe is. Hoeveel financieringsruimte heb je hiervoor? Houd je dat ook goed in de gaten?

Periodieke update

Het is verstandig om van tijd tot tijd te onderzoeken of de financieringsstructuur en -ruimte past bij de huidige bedrijfssituatie en of deze toekomstbestendig is. Je bespaart hiermee geld en voorkomt later vervelende verassingen. Neemt jouw huidige relatiemanager bij de bank wel eens het initiatief om dit met je te bespreken? Wordt dan gekeken of het misschien efficiënter kan? Zijn de voorwaarden en tarieven nog wel passend? Het jaarlijks bekijken van de financieringsstructuur vinden wij vanzelfsprekend. In een korte tijd kan er namelijk heel veel veranderen. We zien echter dat ondernemers soms te gemakkelijk over de financiering heen stappen. Een bank is tegenwoordig overigens niet meer vanzelfsprekend de enige partij om een financiering te regelen. Er zijn vele nieuwe alternatieve financieringsvormen, het is tijdrovend voor een ondernemer om van deze mogelijkheden een goed beeld te krijgen.

Meerdere financieringsbronnen

Misschien heb je ook concrete investeringsplannen? Externe financiering is niet altijd de enige of juiste oplossing om dit te financieren. Er zijn verschillende andere manieren om extra liquiditeiten vrij te maken. Onze adviseurs benaderen je plannen vanuit een brede en soms onverwachte invalshoek. Samen bekijken we of je plannen maar wellicht ook de bedrijfsprocessen, verder geoptimaliseerd kunnen worden. We onderzoeken welke financieringsmethode het beste past bij de situatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan financieringen met als zekerheid materiele activa zoals vorderingen op debiteuren, voorraden en vast activa als machines, apparaten en vastgoed. Snelgroeiende ondernemingen kunnen baat hebben bij factoring omdat deze flexibele financiering meegroeit met de omzet. Leasing is weer interessant voor investeringen in bedrijfsmiddelen en heeft als voordeel dat 100% financiering van de aanschafwaarde mogelijk is.

Onze aanpak

Leg ons je gedachten, uitdagingen en plannen eens voor. Onze adviseurs kijken op een frisse manier naar je bedrijf en weten wat ondernemerschap inhoudt. Dat kunnen we omdat de adviseurs de lokale markt goed kennen, bedrijven in vele sectoren adviseren en toegang hebben tot een netwerk van meer dan 40 mkb-financiers. Dat bevordert onze slagvaardigheid. We komen met creatieve en slimme antwoorden. Met oog voor de realiteit en voor de toekomst. Voor elke fase van je onderneming. Hierbij wordt niet alleen naar de cijfers gekeken, maar vooral het verhaal erachter. Met onze analyse en bijbehorend advies is je financieringsstructuur weer up-to-date.

Copyright © Meulepas & partners
Financieringsconsulent is een product van Meulepas & partners

error: Deze content mag niet gekopieerd of gedupliceerd worden.