Voorwaarden lening belangrijker dan lage rente

informatie, leestijd ca. 2 min.

Voorwaarden lening belangrijker dan lage rente

Wanneer je als ondernemer een nieuwe financiering af gaat sluiten, kijk dan niet alleen naar de hoogte van de rente en afsluitprovisie. De voorwaarden van de lening zijn zeker zo belangrijk.

Laat je goed voorlichten en informeren. Of schakel expertise in. De kosten ervan verdienen zichzelf vaak terug, doordat wij weten waar we op moeten letten. Door onze ervaring weten wij welke mogelijkheden en voorwaarden er zijn bij de verschillende geldverstrekkers. Ga je zelf in gesprek met jouw bank? Let dan op de volgende punten:

  • Onderhandel niet alleen over de afsluitprovisie en rente. De voorwaarden van de lening zijn vaak belangrijker dan de laagste rente.
  • Ga niet zomaar akkoord met een verzamelpandakte in de Algemene Voorwaarden van de bank. Je hoeft alleen onderpand uit te geven dat evenredig is aan de kredietsom. Specificeer daarom precies wat je aan onderpand verstrekt. Dan houdt je onderpand over om bij andere financiers leningen aan te vragen.
  • Laat vooraf vastleggen dat gedurende de looptijd onderpand wordt vrijgegeven en bij welke tranches van terugbetaling. Je hebt dan meer onderpand in de aanbieding, wat betekent dat je meestal tegen lagere rentes andere financieringen kunt aantrekken. 

Ben jij op zoek naar een zakelijke financiering? Wij geven je altijd een helder en transparant beeld van de beste keuze voor jou. Met eerlijke voorwaarden.

Wil je weten wat je kunt lenen? Bereken zelf online de mogelijkheden. Of maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek, zodat jij een eerste inzicht krijgt in de mogelijkheden.

Bron: http://www.altfinance.nl

error: Deze content mag niet gekopieerd of gedupliceerd worden.