Verruiming regeling Garantie Ondernemersfinanciering

corona, nieuws, regeling

Verruiming regeling Garantie Ondernemersfinanciering (GO)

Ondernemingen die problemen ondervinden bij het verkrijgen van bankleningen en bankgaranties kunnen gebruik maken van de Garantie Ondernemersfinanciering-regeling (GO). Het kabinet stelt voor het garantieplafond van de GO te verhogen van 400 miljoen naar 1,5 miljard euro. Met de GO helpt EZK zowel het MKB als grote ondernemingen door middel van een 50% garantie op bankleningen en bankgaranties,  (minimaal 1,5 miljoen – maximaal 50 miljoen euro per onderneming). Het maximum per onderneming wordt tijdelijk verruimd naar 150 miljoen euro. Het Kabinet committeert zich om alle garantieruimte te verstrekken die nodig is.

GO-C regeling blijft van kracht

Ondanks de afbouw van de steunmaatregelen vanaf 1 oktober a.s. heeft het kabinet besloten dat deze coronafinancieringsregeling heel 2021 van kracht blijft. Dit om marktfinanciering te blijven faciliteren. Heb je behoefte aan liquiditeit en voldoe je aan de voorwaarden van deze regeling, dan kun je een beroep doen op deze regeling.

Bericht geplaatst 2 september 2021

Verruiming regeling GO-C

De regeling Garantie Ondernemersfinanciering (GO-C) wordt verlengd t/m 31 december 2021. Ook de redenen worden uitbereid. Kredieten vanaf 1,5 tot 150 miljoen euro kunnen worden aangevraagd, niet alleen om rekeningen te betalen, maar ook om te investeren in nieuwe apparatuur of om voorraden aan te vullen. Ook voor het terugbrengen van leverancierskrediet naar een gebruikelijke termijn kan de regeling worden gebruikt. De kredieten kunnen worden aangevraagd bij geaccrediteerde banken. Voor meer informatie zie www.rvo.nl.

Voor vragen, mail dan naar go@rvo.nl.

Bericht geplaatst 24 juni 2021

Garantie gecontinueerd

De Verruiming regeling Garantie Ondernemersfinanciering in het kader van de coronacrisis (GO-C) wordt gecontinueerd. Het kabinet heeft voor deze regeling het garantiebudget opgehoogd.

Bericht geplaatst 21 mei 2020

Verhoging garantieplafond

De verhoging van het garantieplafond van de Garantie Ondernemingsfinanciering (GO-regeling) ten behoeve van corona van 400 miljoen naar 10 miljard euro is goedgekeurd door de Europese Commissie. Daarom kan deze coronaregeling woensdag 29 april 2020 officieel open voor bedrijven waarbij de looptijd van een krediet zes jaar gaat worden.

Bericht geplaatst 29 april 2020

Garantie op bankleningen

Het kabinet heeft besloten tijdelijk een ‘corona-module’ toe te voegen voor garantie op bankleningen aan de GO-regeling, GO-C genaamd. Het garantiepercentage van GO-C zal 80% bedragen voor grootbedrijf met een omzet vanaf 50 miljoen euro. Het zal 90% bedragen voor mkb-ondernemingen met een omzet tot 50 miljoen euro. Het totale garantieplafond voor de GO wordt verhoogd naar 10 miljard euro. GO-C leningen hebben een maximale looptijd van drie jaar.

Bericht geplaatst 8 april 2020

GO-regeling verruimd

De GO-regeling is verruimd. Heb je problemen om een lening te krijgen bij de bank, dan helpt de overheid MKB-bedrijven en middelgrote ondernemingen door 50% garantie te geven op bankleningen en bankgaranties. Dit geldt voor leningen en garanties vanaf € 1,5 miljoen tot maximaal € 50 miljoen per onderneming. Als steunmaatregel verruimt het Kabinet tijdelijk het maximum per onderneming naar € 150 miljoen.

De GO-regeling loopt via geaccrediteerde financiers. Wie dat zijn kun je vinden op de website van RVO.nl. Zij hebben een informatieloket hiervoor geopend dat bereikbaar is op het speciale telefoonnummer: 088-0422500. Aan de uitvoeringsregeling zelf wordt momenteel nog gewerkt.

Bericht geplaatst 30 maart 2020

Hulp nodig?

Kom jij in de problemen door (de maatregelen) rondom het coronavirus? Neem dan contact met ons op.

Bron tekst: Nextens

Copyright © Meulepas & partners
Financieringsconsulent is een product van Meulepas & partners

error: Deze content mag niet gekopieerd of gedupliceerd worden.