7 Tips voor de beste financiering

informatie, leestijd ca. 3 min., relevant

Hoe beter voorbereid jouw financieringsaanvraag is, hoe groter de kans van slagen. Met onderstaande tips kom je overtuigend over en heb je de meeste kans op succes.

 • Presenteer je bedrijf.
  Zorg dat de financier weet aan wie hij het geld verstrekt. Zorg voor een duidelijke omschrijving van je onderneming. Hoe zit je bedrijf organisatorisch en commercieel in elkaar, wat is je marktgebied, welke plannen heb je en hoe is de financiële situatie? Zorg hierbij voor juiste en feitelijke informatie, zodat de geldverstrekker jouw bedrijf goed kan beoordelen. Bedenk hierbij: Je krijgt maar één kans voor een eerste indruk.
 • Inventariseer de risico’s.
  Als ondernemer zie je kansen. De geldverstrekker kijkt ook naar de risico’s. Vermeld ook de relevante risico’s en hoe je de gevolgen van de risico’s tot het minimum kunt beperken.
 • Maak de noodzaak van de investering duidelijk.
  Onderbouw je begroting zoveel mogelijk met bedragen gebaseerd op offertes of prijsopgaven. Zorg er daarnaast voor dat je niet meer krediet vraagt dan echt nodig is.
 • Zorg voor een prognose.
  Heb je als ondernemer een realistisch beeld van de ontwikkelingen van je bedrijf wat betreft rentabiliteit en kasstromen? De kansen en de risico’s? En wat doe je als de omzet veel lager uitvalt dan verwacht? Heb je dan zakelijk (en zo nodig privé) nog financiële ruimte?
 • Zorg voor voldoende zekerheid.
  Een zekerheid is een onderpand in de vorm van geld, goederen of rechten. Bedenk vooraf welke zekerheden je kunt geven. Bedenk ook waarop een financiering mogelijk afgekeurd zou kunnen worden. Ondernemingen met een tekort aan zakelijke zekerheden kunnen bij banken moeilijker krediet krijgen.
 • Formuleer exact wat je wil.
  Welk bedrag wil je financieren, welke looptijden, welke zekerheden en voorwaarden zijn voor jou acceptabel.

 

 • Benut overheidsregelingen.
  Een financier kan veel gemakkelijker een financiering toezeggen wanneer de overheid garant staat voor een deel van de lening of wanneer je gebruik kunt maken van subsidiemogelijkheden.

Korte online check vooraf

Zijn jouw plannen realistisch? Kom je in aanmerking voor een financiering? Met de korte online financieringscheck weet je of jouw plannen realistisch zijn.

Zelf regelen of een adviseur inschakelen?

Financiers kijken bij de beoordeling van een financieringsaanvraag naar veel verschillende aspecten. Met bovenstaande tips kun je de financier gemakkelijker overtuigen van jouw plannen en ideeën. Dat kun je zelf doen, maar je kunt ook gebruik maken van een adviseur. Onze adviseurs kijken op een frisse manier naar je bedrijf en weten wat ondernemerschap inhoudt. We kennen de (lokale) markt en hebben toegang tot een netwerk van meer dan 40 geldverstrekkers voor het mkb. We weten wat een financier van jou als ondernemer verwacht en kennen de mogelijkheden, ook als het gaat om overheidsregelingen. Zo krijg je snel duidelijkheid over jouw kansen.

Benieuwd hoe wij dit voor je aanpakken? Vraag vandaag nog een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Samen met jou vinden we de beste oplossing.

Copyright © Meulepas & partners
Financieringsconsulent is een product van Meulepas & partners

error: Deze content mag niet gekopieerd of gedupliceerd worden.