X-XSS-Protection: 1; mode=block

Ondernemers geen automatisch uitstel aangifte inkomstenbelasting

corona, regeling

Jaarlijks maken veel mensen gebruik van hulp bij de aangifte. De hulp bij aangifte kon door de coronacrisis op veel plekken niet doorgaan. Onder andere bij de Belastingdienst zelf, of bij vak- en ouderenbonden en maatschappelijk dienstverleners.

De Belastingdienst verleent alle particulieren die niet zelf de aangifte inkomstenbelasting 2019 kunnen indienen en die een DigiD-machtigingscode hebben, automatisch uitstel voor het indienen van de aangifte tot 1 september 2020. Deze mensen krijgen in mei a.s. van de Belastingdienst bericht. Ook mensen die fysiek een afspraak hadden gemaakt bij de Belastingdienst voor hulp, krijgen uitstel tot 1 september a.s.

Uitzonderingen

Dit automatische uitstel geldt niet voor ondernemers, mensen die al uitstel hebben aangevraagd, mensen die al aangifte hebben gedaan en mensen die geen uitnodiging tot het doen van aangifte hebben gekregen. Kijk op belastingdienst.nl/aangifte voor meer informatie.

Uitstel voor onze klanten

Wanneer je jaarlijks je aangifte inkomstenbelasting laat verzorgen door Meulepas & Partners heb je zo’n machtigingscode ontvangen. Meulepas & Partners heeft voor haar klanten al uitstel aangevraagd. Het maakt niet uit of je ondernemer bent of een particuliere klant.

Zelf uitstel aanvragen

Geldt bovenstaande niet voor jou en verzorg jij zelf jouw aangifte? Tot 1 mei is het mogelijk om aangifte te doen. Denk je dat het je niet gaat lukken om dit op tijd te doen? En krijg je geen automatisch uitstel? Vraag dan zelf uitstel aan op Mijn Belastingdienst of via de Belastingtelefoon. Doe dit in ieder geval vóór 1 mei a.s.

Hulp nodig?

Kom jij in de problemen door (de maatregelen) rondom het coronavirus? Neem dan contact met ons op.

Bron tekst: Belastingdienst
Foto: Pexels

Copyright © Meulepas & partners
Financieringsconsulent is een product van Meulepas & partners

Share This