NLWerktDoor brengt werkgevers en werkzoekenden samen

corona, nieuws

Door de coronacrisis staat de hele samenleving onder druk en zijn er grote verschillen op de arbeidsmarkt. In de horeca ligt het werk stil, in de zorg en land- en tuinbouw zitten ze juist te springen om extra mensen. 

Werkgeversorganisaties, gemeenten, vakbonden en de landelijke overheid slaan de handen ineen om werkend Nederland zo goed mogelijk door de coronacrisis heen te helpen. Via de lancering van het platform NLWerktDoor wordt vraag en aanbod van werk op een eenvoudige manier bij elkaar gebracht.

Werkgevers in de zorg, logistiek, distributie, winkels, voedselketen, sommige bouwbedrijven en techniek zijn op zoek naar personeel, terwijl sommige productiebedrijven en dienstverleners grotendeels stil liggen, terwijl zij personeel kunnen uitlenen. Om uitval te voorkomen en productie en diensten waar mogelijk in stand te houden is het platform gelanceerd. 

Land- en tuinbouwbedrijven zoeken hulp bij de oogst

Ook in de land-en tuinbouw is veel vraag naar extra personeel. Het tekort aan personeel is ontstaan doordat arbeidsmigranten reisbeperkingen hebben of ongerust zijn over hun gezondheid en daarom terugkeren naar hun geboorteland. Ook LTO heeft twee websites helponsoogsten.nl en werkenindelandentuinbouw.nl. Via deze websites kunnen werkgevers en werknemers zich aanmelden.

Hulp nodig?

Kom jij in de problemen door (de maatregelen) rondom het coronavirus? Neem dan contact met ons op.

Bron tekst: Rijksoverheid
foto: Pexels

Copyright © Meulepas & partners
Financieringsconsulent is een product van Meulepas & partners

error: Deze content mag niet gekopieerd of gedupliceerd worden.