Subsidie op zonnepanelen

leestijd ca. 2 min., nieuws

Als het aan de Stichting Schooldakrevolutie ligt, dan krijgen alle Nederlandse scholen de komende jaren zonnepanelen. Dat zegt de Stichting tegen de NOS. 

Investeren op zonnepanelen en zonne-energie kan aantrekkelijk zijn voor bedrijven[/caption]

Over de financiering is op hoofdlijnen al overeenstemming bereikt met de Rijksoverheid en BNG Bank (voorheen Bank Nederlandse Gemeenten). Er wordt een fonds opgezet van 100 miljoen euro volgens de NOS. Vanuit dit fonds kunnen scholen zonnepanelen financieren.

Op dit moment hebben ongeveer 1000 scholen zonnepanelen op het dak, de 6000 andere scholen nog niet. De bedoeling is dat de scholen zelf niets hoeven te investeren, terwijl ze wel vanaf dag één geld kunnen besparen.

Een besparing van €6.000 per jaar
“Een school die 200 zonnepanelen op het dak legt, gaat zo’n €6.000 per jaar besparen” zegt Roebyem Anders van de Stichting Schooldakrevolutie, die de scholen wil gaan helpen met de technische aspecten, de papierwinkel en de financiering.

Interessant voor bedrijven
Investeren in zonnepanelen en zonne-energie kan voor bedrijven ook heel aantrekkelijk zijn. Het is gedeeltelijk fiscaal aftrekbaar. Daarnaast zijn er diverse subsidies waar je aanspraak op kunt maken: De Energie-Investeringsaftrek (EIA) en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). 

Door gebruik te maken van deze subsidies, wordt de investering fiscaal een stuk aantrekkelijker en goedkoper. Daardoor leg je voor een lager bedrag een duurzame energiebron aan die je de komende jaren veel geld zal besparen.

Copyright © Meulepas & partners
Financieringsconsulent is een product van Meulepas & partners

error: Deze content mag niet gekopieerd of gedupliceerd worden.