Een goed vervoersmiddel is belangrijk voor je eigen veiligheid maar ook voor de uitstraling van je bedrijf. Maar de aankoop van een bedrijfsauto legt vaak druk op de financiële middelen in je bedrijf. Geld wat je misschien liever inzet voor andere plannen. Je voorkomt dit door te kiezen voor financial lease. Door een bedrijfsauto te leasen blijf je beschikken over je financiële middelen en ben je de economische eigenaar van de bedrijfsauto. Zo hou je geld vrij voor je bedrijfsvoering en kun je de fiscale voordelen toch benutten.

vrachtwagen als bedrijfsauto voor financial leaseBedrijfswagen aanschaffen? Soms is lease verstandiger dan kopen

Een nieuwe auto leasen of een tweedehandsje kopen?

Je wilt een bedrijfsauto aanschaffen. Deze kun je natuurlijk met eigen middelen aanschaffen wanneer deze beschikbaar zijn. Maar dat is niet altijd de meest interessante oplossing. In veel situaties is het zelfs beter om een duurdere nieuwe auto te leasen, dan een goedkopere of tweedehands auto met eigen geld te betalen. Zo hou je geld vrij voor je bedrijfsvoering en andere plannen. Bovendien zijn de onderhoudskosten bij een nieuwe bedrijfsauto over het algemeen lager en ben je later aan vervanging toe.

Belastingvoordelen

Bij lease bepaal je zelf de looptijd, de slottermijn en eventuele tussentijdse aflossingen. Maar financial lease biedt nog meer voordelen. Omdat de auto fiscaal behandeld wordt als eigendom van de onderneming zijn de kosten, lasten en afschrijving aftrekbaar. Dat betekent ook dat de rente aftrekbaar is en je de BTW van de aanschaf kunt terugvorderen. Daarnaast zijn ook andere kosten aftrekbaar. Denk hierbij aan de kosten van verzekeringen, onderhoud, reparaties, motorrijtuigenbelasting of brandstof.

Financial lease ook geschikt voor machines

Veel mensen denken aan auto’s bij het woord lease. Maar financial lease is ook erg geschikt om te investeren in bedrijfsmiddelen. Want ook bij de aanschaf van bijvoorbeeld een computergestuurde machine, een lasrobot of een printer gelden de genoemde voordelen. In principe kan elk object met een serienummer of kenteken in aanmerking komen voor lease, Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Bekijk eerst goed wat voor jou het beste is

Wil je meer weten of lease voor jou interessant is? Of wat de financiële gevolgen van financial lease zijn voor jouw bedrijf? Financieringsconsulent kan je hierbij helpen. Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend eerste gesprek. Wij geven je graag een eerlijk en helder advies.

error: Deze content mag niet gekopieerd of gedupliceerd worden.